bademovo ulje

bademovo ulje

(Prunus dulcis)

Postoje dvije vrste badema (slatki i gorki), ali mi koristimo slatki badem (Prunus dulcis). Badem je voće i član je porodice šljiva.

Botanički gledano, oni su voće i drevni predak voća iz davnina, kao što su marelice, breskve i šljive. Predivno drvo badema srednje je veličine, izvorno sa srednjeg Istoka i sjeverne Afrike, ali sad je rasprostranjeno po mediteranu i Kaliforniji.

Mi dobivamo ulje badema-hladnim prešanjem jezgre. Obično, primijenjena toplina će umanjiti visinu kvalitetu, dok će hladnim prešanjem zadržati visoku koncentraciju hranjivih sastojaka.

Ulje badema je bez mirisa i izvrsno za kožu. Omekšava kožu, blagotvorno je i hranjivo s visokim sadržajem vitamina E. Lagano je za primijeniti i ostavlja svilenkast osjećaj na koži. Kada se primjenjuje na kosu, daje joj sjaj i omekšava cijelu dlaku.

Stari Grci i Rimljani jeli su badem kako bi stvorili kontra učinak alkoholu., dok su ga stari Egipćani cijenili u kozmetici.

 

Koristimo ulje badema u našem Charity Pot da zaštiti vašu kožu i ostavi je svilenkasto mekom.

Ulje badema možete pronaći uzduž i poprijeko našeg cijelog asortimana, uključujući Yummy Yummy Yummy, You’ve Been Mangoed, Prince Triple Blossom, Smitten, Love Lettuce, Celestial and our Fair Trade Foot Lotion.