gel aloe vere

gel aloe vere

(Aloe barbadensis)

Aloe Vera je pustinjska biljka koja pripada obitelji ljiljana. Uspješno raste na suhom tlu i izvorno je iz istočne i južne Afrike. Mesnati listovi su oštri i okruženi malim šiljcima; sadrže čisti gel koji se koristi zbog svojih ljekovitih svojstva.

Poznato je da je Kleopatra s njom masirala svoju kožu, a čini se kroz tekstove anglosaksonske medicine da je u Europu donesena u 10. stoljeću.

U moderno doba, ustanovljeno je da su iscjeliteljske osobine aloe učinkovitije od svih drugih načina kod opekotina izazvanih zračenjem.

Aloa umiruje svrbež i smanjuje crvenilo, ona je odlična u smirivanju opeklina ili crvenila uzrokovanog smrzavanjem. Omekšava kožu i pomaže u njenoj zaštiti.

Koristimo gel iz sušenog lista aloe, zatim ga dodajemo u vodu kako bismo zadržali njegovu pravu snagu. Ovo je uistinu jako učinkoviti sastojak koji hladi i umiruje kožu. Izvrstan je u proizvodima za poslije sunčanja. Hladi kožu, a crvenilo se povlači i nestaje.

Gel Aloe Vere je izvrstan za sve tipove kože, umiruje i vraća vlagu suhoj koži i koristimo ga u našoj Aqua Marini, preparatu za čišćenje lica.

Naš Breath Of Fresh Air tonik za lice sadrži gel aloe vere. To je umirujući, rashlađujući tonik za lice koji brine o koži.