ulje bergamota

ulje bergamota

(Citrus aurantium bergamia)

Njegova poletna svojstva su nadaleko poznata, može biti vrlo osvježavajuće, a ujedno ima i opuštajuća svojstva. Ima lagani, voćno cvjetni miris. Njegov svjež i lagan miris čini ga prirodnim anti-depresivom. Smatra se da čisti um od tjeskobnih misli i pomože dati mentalnu jasnoću.

The Comforter pjenušava kupka  sadrži ulje bergamota kako bi opustila, umirila i obnovila zabrinuti um. Također koristimo ulje u našim finim mirisima, poput The Comforter parfema, što znači da ti pozitivni učinci mogu biti s vama kad god se osjećate tjeskobno.

Bergamot je citrusno ulje dobiveno iz kore hladnim prešanjem. Voće izgleda slično malim narančama. Okus bergamota je najpoznatiji kao prevladavajući sastojak u Earl Grey čaju. Također se koristi za aromu lokalnih kolača i napitaka u južnoj Italiji i na Siciliji.

Njegove antibakterijske kvalitete mogu pomoći u liječenju akni i drugih kožnih infekcija. Pošto je bergamot voće, pomalo je kiselkasto, a ta kiselost daje veliki sjaj kosi.

Bergamot je ime izvedeno od malog grada u sjevernoj Italiji koji se zove Bergamo. Mi koristimo ulje bergamota koje ne sadrži bergaptene, u suprotnom, vrlo je fototoksičko, što znači da može trajno promijeniti boju kože prilikom izlaganja suncu.

U našoj Honey Bee šumećoj kupki, pozadinska, citrusna nota slatkog ulja bergamota pomaže osloboditi duh i stvoriti utješni osjećaj blagostanja.