apsolut ruže

apsolut ruže

(Rosa damascena)

Ružin apsolut i ružino ulje su popularni u parfumeriji i aromaterapiji. Aromaterapeuti preporučuju ružu kod depresije, tuge i boli. Također se vjeruje da ima balansirajući učinak na emocije. Miris ruže smatra se afrodizijakom. U isto vrijeme je drevni simbol ljubavi i nevinosti.

Ružin apsolut je tamno smeđe-crvenkaste boje i ima slatku, ružičasto- cvjetnu aromu. Ima oko 300 komponenata u ružinom apsolutu, ali neke od glavnih su citronelol, geraniol i fenil-etil alkohol. To znači da apsolutno ima složenu aromu i još mnogo zanimljivih svojstava.

Naš apsolut dolazi od latica damask ruže (Rosa damascena, iz obitelji Rosaceae). Dobiva se izlučivanjem otapala. Ostale vrsta ruža mogu se koristi za proizvodnju ulja ruže i apsoluta. Ruža se smatra prvim cvijetom.. Također koristimo ružino ulje od iste biljke.

Ružin apsolut je savršen za vrlo suhu, i grubu kožu, čineći ga savršenim sastojkom u našem asortimanu krema za ruke i losiona za tijelo, uključujući Dream Cream i Smitten.

Damast ruža uzgaja se širom Bugarske, Turske, Rusije, Indije i Kine.

Naša ljubavlju stvorena, srcolika Tisty Tosty šumeća kupka od ružinog apsoluta umiruje kožu i opušta umoran um. Da bismo stvorili osjećaj ugode, također smo ga stavili u našu kremastu Amandopondo pjenušavu kupku.

Ružin apsolut je izvrstan sastojak za hidratantne  proizvoda i dobar je izbor za zrelu, umornu ili nadraženu kožu. Koristimo ovo ulje za poboljšanje izgleda kože i miris kože i kose. Vjeruje se da je ruža bila prvo cvjetno eterično ulje koje je destilirano.