kalamin puder

kalamin puder

(Calamine Powder)

Naziv kalamin je ukorijenjen u latinskom, „calamina“ koji proizlazi iz grčkog „kadmeia“ što znači „Cadmean zemlji“ To je referenca na Cadmus, legendarnog osnivača Thebesa. Kalamin  puder je uglavnom cink oksid (ZnO), bijeli prah, s daškom željezo oksida, kombinirano kako bi proizvelo lijepi, svijetlo roza puder. Cink oksid je poznat kao bijeli cinka, a koristi se u ljekovitim melemima kao antiseptik. Ona dolazi iz minerala cink-oksid, koji se pretvara u cink oksid prilikom izlaganja visokim temperaturama.

Kalamin  puder je jedan od glavnih sastojaka tradicionalnog  kalamin losiona koji se koristi za ublažavanje crvenila, boli i iritacije kože. Povijesno gledano, bio je miješan s ružinom vodicom kako bi stvorili umirujuću masku za lice. Mi koristimo kalamin puder u našoj Catastrophe Cosmetic svježoj maski za lice zbog njegovog smirujućeg učinka na kožu.. Kalamin  puder također se tradicionalno koristio kod pudera u prahu za lice, pudera za tijelo i paste za zube. To je jedna od upijajućih i umirujućih baza koja je uključena u našem Karma puderu za tijelo.

Kalamin  puder tretira kožu nježnim tonirajućim i antiseptičkim djelovanjem. Njegova sposobnost da umiri kožu čini ga savršenim sastojkom u našem Dreamwash kremastom sapunu.