Imaš par minuta? Reci nam što misliš o proizvodima koje si probala/o. Ostavi komentar! Kako? Pogledaj ovdje.

carnauba vosak

carnauba vosak

(Carnauba Wax)

Carnauba vosak (Copernicia cerifera) je porijeklom iz Brazila. Carnauba vosak je važan biljni vosak. Dobiva se procesom izlučivanja lišća.Voskovi iz biljnog izvora često se mogu naći na lišću, sprečavaju gubitak vode. Voska se dobiva odabranim sušenjem lišća danima na suncu. Vosak se pretvara u prah, koji je vršidbom uklonjen. Zatim se topi, procijedi i hladi. Sapun, boje, papir, baterije, gramofonske ploče, svijeće, izolacijski materijali - kao i melemi, masti i kozmetike - koriste ovaj voska. Carnauba voska je vrlo svestran, tvrd i krhak zemljane note. Voskovi su težiod masti, imaju puno veće talište i ne postanu užegli. Koristimo ga u mješavinama s drugim voskovima, kao što su kakao maslac, kako bi dodao tvrdoću teksturi proizvoda. Koristan je kod ruževa za usne i krutim parfemima. Koristimo ga u oba naša Honey Trap i Whipstick balzamima za usne kako bi im pružio jačinu čvrstoću.