UVJETI KUPNJE

Dobro došli na internet trgovinu www.lush.ba, predivan svijet LUSH svježe rukom rađene kozmetike. Ova internet trgovina je vlasništvo tvrtke LUSH d.o.o. Prilikom naručivanja proizvoda sa naše internet trgovine, vi pristajete na naše uvjete kupnje, i od ove točke kada kažemo 'mi' ili 'naše', mislimo na LUSH d.o.o. Što ima smisla, zar ne?

NAŠI PODACI
LUSH d.o.o Sarajevo, Terezije bb, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina.
ID: 4201389470007
BBI Bank : 1410010009169672

Nadamo se da ćete uživati koristeći našu internet trgovinu. Provodimo mnogo vremena u nastojanju da vam pružimo najbolje moguće iskustvo kupovine, ali ponekad stvari krenu krivo, no ne brinite hvatamo se u koštac s problemom čim prije. To vas ponekad može malo razljutiti, što nas čini jako tužnima. I zato, ukoliko primijetite pogrešku, molimo vas da nam odmah javite elektroničkom poštom na lushonline@lush.ba ili nas nazovite na telefon +387 33 25 9375 kako bismo što prije uklonili pogrešku i vratili Vam osmjeh na lice.
Naši su proizvodi svježi ručno rađeni i sadržavaju mnogo svježih sastojaka i upravo zbog toga ponekad se može dogoditi da nisu identični bojom. To može značiti da se proizvodi koji stignu na Vaša vrata mogu malo razlikovati od onih prikazanih na slikama na internet trgovini. No ne brinite Vaše iskustvo korištenja neće se nimalo promijeniti. Sjedite li udobno? Odlično! Možemo početi.

NARUČIVANJE

Prije nego napravite prvu narudžbu potrebno se registrirati. To možete jednostavno napraviti ako posjetite ovaj link. Svakome je dopušteno imati po jedan korisnički račun, ali ne brinite mirišljave LUSH pakete možete poslati kome god želite. Potrebno je napraviti zasebnu narudžbu za svakog od primatelja. Jednostavno!

Vrlo rijetko, ako nam tehnologija zakaže, možemo napraviti iskrenu pogrešku, Vaša narudžba može biti neuspješna. Iako nas ne možete kriviti za to, učinit ćemo sve što možemo kako bi razriješili problem i učinili Vas zadovoljnima. Nakon uspješno izvršene narudžbe, na adresu vaše elektroničke pošte koju ste koristili prilikom registracije na našoj internet trgovini, stiže poruka od lushonline@lush.ba sa detaljima vaše narudžbe i podacima za plaćanje ako ste odbrali plaćanje transakcijom novca.
Proizvode ne šaljemo van Bosne i Hercegovine.

PREUZIMANJE U TRGOVINI

Dio proizvoda moguće je naručiti isključivo putem internet trgovine te ih nećete pronaći u ostalim trgovinama.

Živite u Sarajevu?
Ekskluzivne proizvode (ali i sve ostale) možete naručiti putem Internet trgovine, telefonskim putem na broj +387 33 25 9375 ili elektroničkom poštom na lushonline@lush.ba. Ako naručujete telefonskim putem ili elektroničkom poštom, proizvod možete platiti transakcijom novca (internet bankarstvom ili općom uplatnicom) i kreditnim/debitnim karticama. Nakon vidljive uplate ili poslane potvrde o plaćanju, proizvod ćete moći preuzeti u trgovini u BBI Centru u Sarajevu.

ZAPRIMANJE NARUDŽBE I VRIJEME DOSTAVE

Ako odaberete karticu kao način plaćanja naručeni proizvodi, ako su dostupni, bit će poslani istoga dana ako je narudžba zaprimljena do 11:00 sati od ponedjeljka do petka. No ne brinite se, ako je vaša narudžba napravljena nakon 11 sati, poslat ćemo vam je sljedećeg radnog dana.

Ne volite kartice već su vam draže staromodne opće uplatnice ili moderno plaćanje internet bankarstvom, mirišljave proizvode poslati ćemo istoga dana ako je narudžba i potvrda o uplati zaprimljena do 11:00 sati. Potvrdu o uplati možete poslati na mail lushonline@lush.ba. U suprotnom, na slanje pošiljke morat ćete pričekati ovisno o vremenu koliko je potrebno da sredstva budu vidljiva na našem računu.

Želite li platiti prilikom preuzimanja, za vas je plaćanje pouzećem. Proizvode ćemo Vam poslati istog dana ako je narudžba zapremljena do 11:00 sati. Ne možemo utjecati na vrijeme dostave paketa na kućnu adresu. Na dan dostave bit ćete obaviješteni SMS porukom o vremenu kada možete očekivati paket. Ako mislite da na dan dostave nećete biti kod kuće, ako je moguće, prilikom narudžbe navedite adresu radnog mjesta ili mjesta gdje ćete biti kako bi bili sigurni da ćete paket preuzeti na vrijeme.

Naručivanje putem naše web trgovine, obvezuje vas da naručene proizvode preuzmete. Ovo možda zvuči ozbiljno, ali te ste proizvode i naručili i bilo bi u redu da ih preuzmete. Ako želite otkazati narudžbu ili želite vratiti proizvod niže u tekstu o tome pročitajte više kod OTKAZIVANJE NARUDŽBI I POVRAT.

U najboljoj namjeri smatramo da ako se kupac ponaša suprotno od navedenih uvjeta zadržavamo pravo otkazivanja narudžbe. Ovo uključuje neuspjele naplate naručenih proizvoda ili zlouporabu naše internet trgovine u bilo kojem smislu.

TESTERI

Možda do sad niste znali, ali u LUSH-u inovacijama nikada kraja, zato, bilo da ste početnik ili dobar znalac, uvijek postoji neki novi proizvod koji možete probati. Uz favorite i vječne klasike, željni ste novih poslastica i želite ih probati? Pri sljedećoj narudžbi napišite nam što bi željeli isprobati i mi ćemo vam to uz naručene proizvode i poslati. Ako smo u mogućnosti tražene testere šaljemo, no nažalost nekada se može dogoditi da neke ne možemo poslati, ako do toga dođe o tome ćemo vas obavijestiti.

Ovo su grupe proizvoda od kojih vam možemo poslati testere:

 • Gelovi za tuširanje
 • Tekući pilinzi i regeneratori za tijelo
 • Sapuni
 • Kreme i svježe maske za lice
 • Čistače i pilinge za lice (s ambalažom)
 • Kreme za brijanje
 • Losione i pudere za tijelo
 • Dezodorans Aromaco
 • Kreme za ruke i stopala

Ako trebate pomoć oko odabira proizvoda koji najbolje odgovara vašim potrebma, javite nam se elektroničkom poštom na lushonline@lush.ba ili putem LUSH BiH Facebook stranice privatnom porukom ili telefonom na +387 33 25 9375.

DOSTUPNOST PROIZVODA

Svi su naši proizvodi su svježi i ručno rađeni i zato se ponekad može dogoditi da neke od naručenih proizvoda ne možemo dostaviti jer ih trenutno nemamo u trgovini. No ne brinite se, ponudit ćemo vam alternativu ili vratiti novac, kako god vi želite! U svakom slučaju o tome ćemo vas na vrijeme obavijestiti telefonom ili elektroničkom poštom.

NAČINI PLAĆANJA

 • KREDITNIM I DEBITNIM KARTICAMA - Monry Payments (Visa, Mastercard, Maestro i Diners) u cjelini, jednokratno.
 • POUZEĆEM (plaćate dostavnoj službi po primitku paketa)
 • TRANSAKCIJOM NOVCA (Internet bankarstvom ili općom uplatnicom)

CIJENE

Sve cijene na našoj Internet trgovini su izražene u Bosanskohercegovačkoj nacionalnoj valuti, konvertibilna marka (KM) i uključuju PDV. U najboljoj namjeri trudimo se da budemo uvijek točni, ali ponekad se može potkrasti pogreška, no ne brinite ukoliko je cijena prilikom naručivanja na našoj internet trgovini bila veća od ispravne biti ćete obaviješteni o tome i razlika će Vam biti vraćena. Ako je cijena proizvoda bila manja obavijestit ćemo Vas o ispravnoj cijeni i pitati prihvaćate li narudžbu po ispravnoj. Ukoliko to ne želite, narudžba neće biti poslana. Ako smo zaprimili uplatu po narudžbi, vratit ćemo Vam novac. Nemojte se ljutiti ali želimo igrati fair play.

OTKAZIVANJE NARUDŽBI

Ako želite otkazati narudžbu, kontaktirajte nas na lushonline@lush.ba ili telefonom na +387 33 25 9375.

PRIGOVORI

U slučaju da ste iz bilo kojeg razloga nezadovoljni možete nam uputiti prigovor. Pisani prigovor možete nam poslati putem pošte (Terezije bb, 71000 Sarajevo) ili putem elektroničke pošte na lushonline@lush.ba. Radi što bržeg utvrđivanja konkretne narudžbe na koju imate prigovor, u prigovoru navedite broj narudžbe ili svoje korisničko ime. Potvrdit ćemo vam primitak prigovora pisanim putem bez odgađanja, a odgovor vam sukladno Zakonu mora stići u roku od 15 (petnaest) dana od dana zaprimljenog prigovora.

REKLAMACIJA PROIZVODA, POVRAT I ZAMJENA

Ugovor koji Krajnji korisnik sklapa s LUSH d.o.o. za kupoprodaju proizvoda je jednokratan ugovor o kupoprodaji proizvoda koji je konzumiran isporukom robe ili usluge od strane LUSH d.o.o. te izvršenim plaćanjem od strane Krajnjeg korisnika, u slučaju da ne bude raskinut. Ovi Uvjeti kupnje sastavni su dio Ugovora o kupoprodaji između LUSH d.o.o. i kupca.

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača ovlašteni ste jednostrano raskinuti ugovor ne navodeći razloge za to u roku od 14 dana od datuma isporuke proizvoda, odnosno isporuke zadnjeg proizvoda iz narudžbe. Standardni informacijski obrazac za jednostrani raskid ugovora možete preuzeti ovdje.

U slučaju jednostranog raskida ugovora postupat ćemo prema Zakonu o zaštiti potrošača. Povrat plaćenog izvršit ćemo vam transakcijom novca na račun nakon što nam roba bude vraćena. Povrat robe nam morate izvršiti bez odgađanja, a najkasnije u roku 14 dana od dana kada ste nam izjavili jednostrani raskid ugovora. Kupac je prema Zakonu o zaštiti potrošača dužan snositi izravne troškove povrata robe ako koristi svoje pravo na jednostrani raskid ugovora, a ukoliko kupac želi može se obratiti LUSH d.o.o. na +387 33 25 9375 ili mail adresu lushonline@lush.ba radi pribavljanja obavijesti o načinu, mogućnostima i uvjetima vraćanja proizvoda od strane LUSHa.

U slučaju reklamacije proizvoda ili nekog nedostatka na njima, postupit ćemo kako nalažu odredbe Zakona o obveznim odnosima o odgovornosti za materijalne nedostatke. Učinit ćemo sve da ostanete sretni i mirisni.

Primljena roba se ne može vratiti niti zamijeniti za drugu zbog zdravstvenih i higijenskih razloga, osim u slijedećim slučajevima*:

 • ako je isporučena roba koju kupac nije naručio
 • ako je isporučena roba neotvorena i nekonzumirana
 • ako isporučena roba ima grešku ili vidljiva oštećenja koja nisu nastala u transportu.

Naručenu robu možete zamijeniti za drugu samo u slučaju gore navedenih slučajeva*. Trošak vraćanja robe i ponovnog slanja plaćate sami.

Odbijanje preuzimanja

Ako ne preuzmete paket ili ga odbijete preuzeti bez valjanog razloga, zadržavamo pravo zahtijevati nadoknadu troškova transporta ako želite da isti paket opet pošaljemo.

INFORMACIJE O OBRADI OSOBNIH PODATAKA NA INTERNET TRGOVINI

LUSH d.o.o. Sarajevo, Terezije kao voditelj obrade sukladno Općoj uredbi o zaštiti podataka (EU) 2016/679 Vam pruža sljedeće informacije.
Osobni podaci su svi podaci koji se odnose na pojedinca čiji je identitet utvrđen ili se može utvrditi.
Osobni podaci koje prikupljamo na web stranici su Vaše ime i prezime, Vaša e-mail adresa, a potrebni su u svrhu promotivnih aktivnosti voditelja obrade upućenih Vama putem elektroničke pošte.
LUSH d.o.o. će Vaše osobne podatke obrađivati u skladu s najvišim standardima Opće uredbe o zaštiti podataka (EU) 2016/679. Vaši osobni podaci su povjerljivi i neće biti ustupani, objavljeni niti otkriveni trećim osobama.
Posebno ističemo da sukladno recitalu 47. Opće uredbe o zaštiti podataka se smatra da postoji legitimni interes voditelja obrade kod obrade osobnih podataka provedene za potrebe izravnog marketinga.
Podaci se obrađuju isključivo u svrhu za koju su dani, a temeljem Vaše privole koju možete u svakom trenutku povući pisanim putem ili slanjem zahtjeva na e-mail adresu lushonline@lush.ba, s napomenom da povlačenje privole ne utječe na zakonitost obrade na temelju privole prije njezina povlačenja.
Vaši osobni podaci će biti pohranjeni u našoj evidenciji sve do eventualnog povlačenja privole, a sve kako bi Vam pružili najbolju moguću uslugu.

Imate pravo u bilo kojem trenutku zatražiti od LUSH d.o.o. i ostvarenje Vaših sljedećih prava:

 • pravo na pristup svojim osobnim podacima
 • pravo na ispravak svojih osobnih podataka
 • pravo na brisanje svojih osobnih podataka (pravo na zaborav)
 • pravo na ograničenje obrade
 • pravo na prenosivost, te
 • pravo na prigovor na obradu.

Također, imate pravo na podnošenje prigovora nadzornom tijelu (Agenciji za zaštitu osobnih podataka).
Voditelj obrade i kontaktni podaci: LUSH d.o.o. Sarajevo, Terezije bb, e-mail: lushonline@lush.ba

UPOTREBA OSOBNIH PODATAKA

Naručivanje

Vaše osobne podatke koristimo prilikom obrade i realizacije narudžbe i kod obrade plaćanja. Vaše osobne podatke; ime, prezime, adresu i broj mobitela dijelimo s dostavnom službom A2B kako bi oni mogli izvršiti dostavu naručenih proizvoda. Vaši osobni podaci zaštićeni su ugovorom kojeg imamo s A2B dostavnom službom i neće se upotrebljavati ni za što drugo osim za izvršavanje dostave paketa. Ako se ne slažete s ovim uvjetom kao i ostalim uvjetima kupnje molimo Vas da ne koristite Lush Internet trgovinu.

Plaćanje

Kartice

Tajnost Vaših podataka je zaštićena i osigurana uporabom SSL enkripcije. Stranice za naplatu putem interneta osigurane su korištenjem Secure Socket Layer (SSL) protokola sa 128/256-bitnom enkripcijom podataka. SSL enkripcija je postupak šifriranja podataka radi sprječavanja neovlaštenog pristupa prilikom njihovog prijenosa. Time je omogućen siguran prijenos informacija te onemogućen nedozvoljen pristup podacima prilikom komunikacije između vašeg računala i WebPay servisa, te obratno. WebPay servis i financijske ustanove (kartične kuće) razmjenjuju podatke uporabom virtualne privatne mreže (VPN), koja je zaštićena od neautoriziranog pristupa. Brojevi kreditnih kartica se ne pohranjuju i nisu dostupni neovlaštenim osobama.

Marketing

Kada se upišete na LUSH newsletter, dajete nam dopuštenje da Vas isključivo putem elektroničke pošte kontaktiramo u marketinške svrhe ili obavijestimo o događajima u trgovinama. Suglasnost koju ste nam udijelili možete u svakom trenutku opozvati na email lushonline@lush.ba Također, s newsletter liste možete se ispisati na dnu svakog poslanog newslettera kao i javljanjem na email lushonline@lush.ba.

Izmjena, brisanje i uvid u osobne podatke

Izradom i ponovnim ulaskom u korisnički račun na LUSH Internet trgovini u svakom trenutku možete promijeniti Vaše osobne podatke kao što su ime, prezime, adresa računa, adresa za slanje i br. mobitela. Ako želite da izbrišemo sve podatke koje o Vama imamo javite nam se na lushonline@lush.ba. Ako želite znati koje osobne podatke LUSH ima o Vama molimo Vas da nam se javite na lushonline@lush.ba.